Σχέδια απαξίωσης της δημοσίας ραδιοτηλεόρασης

9 Σεπτεμβρίου 2010

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαξίωση που επιφυλάσσουν η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η νεότερη απόφαση, που μειώνει στο μισό τον ήδη περικεκομμένο αριθμό των δημοσιογράφων που θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας με την ΕΡΤ, δεν αφήνει απλώς ακάλυπτους τους συναδέλφους οι οποίοι επί χρόνια απασχολούνταν με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, αν και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων. Αφήνει ακάλυπτη και την ίδια τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στερώντας στοιχειώδεις προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της.
Ειδικά για την ΕΡΤ3, ισχύει επιπλέον η παραδοξότητα να έχουν παραδεχτεί διαδοχικοί πολιτικοί προϊστάμενοι, διαδοχικές διοικήσεις και η ίδια η Δικαιοσύνη ότι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για να ανταποκριθεί ο σταθμός στον ιδιαίτερο ρόλο του, και παρ’ όλα αυτά να προβλέπεται εντέλει η πιθανότητα να απασχοληθούν εκ νέου ελάχιστοι από αυτούς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης δεν είναι διατεθειμένο να συναινέσει σε αυτήν την επιχείρηση απαξίωσης της ΕΡΤ3 και στον περιορισμό του αγαθού της ενημέρωσης και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την αποτρέψει. Καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ και την κυβέρνηση να αλλάξουν τους ολέθριους σχεδιασμούς τους και να διασφαλίσουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση τους όρους λειτουργίας που οι στόχοι και ο ρόλος της απαιτούν.
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter