Σαρανταοκτάωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο

24 Νοεμβρίου 2011
 
Επιμένει στην παρελκυστική τακτική της η εργοδοσία του Αγγελιοφόρου και επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, για να στήσει την εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους που οραματίζεται, και χρήμα από τις αμοιβές των εργαζομένων που ετοιμάζεται να απολύσει.

Επί έναν και παραπάνω μήνα, και ύστερα από τρεις δικαστικές αποφάσεις που καταδεικνύουν την καταχρηστικότητα των απολύσεων που έγιναν στον Αγγελιοφόρο, η εργοδοσία, αντί να διαβουλεύεται επί της ουσίας με την ΕΣΗΕΜ-Θ, επιμένει σε φτηνό παζάρι για να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την επιστροφή των απολυμένων: κάποιοι παραχωρώντας τις δικές τους θέσεις εργασίας και όλοι εκχωρώντας επιπλέον μέρος των αμοιβών τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κηρύσσει σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα Μέσα της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, από τις 11 π.μ. της Παρασκευής 25/11 έως τις 11 π.μ. της Κυριακής 27/11, διεκδικώντας:
 
  • Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι δημοσιογράφοι.
  • Να διασφαλιστούν οι προδιαγραφές αξιοπιστίας που αντιστοιχούν στην πορεία της εφημερίδας.
  • Να εγκαταλειφθούν τα σχέδια συρρίκνωσης του δημοσιογραφικού δυναμικού και η προετοιμασία έκδοσης που θα βασίζεται σε αμφίβολες εξωτερικές πηγές.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ προειδοποιεί την διεύθυνση και την εργοδοσία του Αγγελιοφόρου ότι οποιαδήποτε απόπειρα να εκδοθεί ψευδεπίγραφο κυριακάτικο φύλλο δεν θα είναι απλώς ενέργεια εχθρική προς την Ένωση Συντακτών και τον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά θα σημαίνει ευτελισμό της εφημερίδας και απαξίωση του κοινού στο οποίο απευθύνεται.
 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter