Ρωγμές σε αδιέξοδα από τις “Ιστορίες του Καλοκαιριού”

1 Σεπτεμβρίου 2014

Απροσδόκητες παρακάμψεις διαφυγής σε πορείες φαινομενικά αδιέξοδες επιφυλάσσουν οι τρεις ταινίες με τις οποίες ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ στον κινηματογράφο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» (Φιλικής Εταιρείας 44, τηλ. 2310261727).

Σήμερα (Δευτέρα 1/9) και αύριο (Τρίτη 2/9) προβάλλεται η ταινία του Φινλανδού Αλέξι Σαλμενπέρα  «Δουλειά για Άντρες» (2007), που περιγράφει μακριά από κάθε κλισέ, με χαμηλόφωνο και πικρό χιούμορ, την επιλογή του ήρωα να γίνει ιδιότυπος συνοδός κυριών για να αντιμετωπίσει το επαγγελματικό αδιέξοδό του.

Την Τετάρτη 3/9 και την Πέμπτη 4/9 προβάλλεται η ταινία του Δανού Άνταμς Έμπλερ  «Τα μήλα του Αδάμ» (2005). Ένας νεοναζί και ένας πεισματικά αισιόδοξος ιερέας υποχρεώνονται να συνεργαστούν στο πλαίσιο προγράμματος αναμόρφωσης. Χαλαρά βασισμένη στη βιβλική ιστορία του Ιώβ, η ταινία απ’ τη μια κρατάει την «παραξενιά» της δανικής καταγωγής της, απ’ την άλλη σε κάνει να γελάς στις πιο απίθανες στιγμές με  το ιδιαίτερο μαύρο χιούμορ της.

Την Παρασκευή 5/9 και το Σαββατοκύριακο (6-7/9) προβάλλεται η ταινία «Το παιδί με το ποδήλατο» (2011) των αδελφών Νταρντέν. Βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, το φιλμ των διάσημων Βέλγων κινηματογραφιστών ακολουθεί τη γοητευτική αφηγηματική γραμμή που τους έκανε διάσημους και περιγράφει τα αδιέξοδα της πρώιμης ενηλικίωσης.

Κάθε βράδυ γίνονται στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» δύο προβολές, στις 9 μ.μ. και στις 11 μ.μ. Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Δείτε διαδικτυακά το πλήρες πρόγραμμα ή αναζητήστε το σε έντυπη μορφή σε καφέ και βιβλιοπωλεία του κέντρου, στο «Μακεδονικόν», αλλά και στους θερινούς κινηματογράφους «Ναταλί» και «Απόλλων». 

Facebook Twitter