Ρεπορτάζ στη Φρανκφούρτη

15 Μαρτίου 2012

 

Ο γερμανικός οργανισμός FrankfurtRheinMain προσφέρει σε είκοσι νέους δημοσιογράφους από την Ευρώπη, που γνωρίζουν άριστα τη γερμανική γλώσσα, την ευκαιρία να ανακαλύψουν την μητροπολιτική περιοχή της Φρανκφούρτης, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Xplore FrankfurtRheinMain που θα διαρκέσει  δέκα ημέρες (21-31 Αυγούστου 2012).

Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν γνωστές εταιρίες, ερευνητικά ιδρύματα, διάσημα μουσεία και πολλά άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν επαφές με στελέχη της γερμανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και γνωστές εφημερίδες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να  μεταφέρουν άμεσα τις εντυπώσεις τους μέσω διαδικτύου, ενώ όταν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα κληθούν να γράψουν ένα άρθρο προς δημοσίευση στη μητρική τους γλώσσα για την μητροπολιτική περιοχή της Φρανκφούρτης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μιλούν άπταιστα γερμανικά και να έχουν ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την οικονομία, την επιστήμη, την πολιτική, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό.  

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται εξολοκλήρου από τους διοργανωτές, ενώ οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν τα έξοδα μετάβασης κατά 50%.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.xplore‐frankfurtrheinmain.de ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν ταχυδρομικώς με την κυρία Yvonne Neumann στη διεύθυνση

 c/o Regionalverband FrankfurtRheinMain

Poststraße 16

60329 Frankfurt am Main Germany

Tel.: +49 69 2577 1614  Fax: +49 69 2577 1610

Email: neumann@region‐frankfurt.de

Facebook Twitter