Ψήφισμα για τον πόλεμο

9 Απριλίου 2003

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων κατά των λειτουργών της ενημέρωσης που βρίσκονται στο ΙΡΑΚ, ως πολεμικοί ανταποκριτές, εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το θάνατο 12 εξ αυτών μέχρι σήμερα. Αποφάσισε, επίσης, ομόφωνα:

Να διαδηλώσει την καταδίκη των συνεχών και ανελέητων βομβαρδισμών του άμαχου πληθυσμού της Βαγδάτης και των άλλων μεγάλων πόλεων, που συνιστά καθαρή γενοκτονία.
Να καταγγείλει το έγκλημα πολέμου, που συντελείται κατά των πολεμικών ανταποκριτών στο Ιράκ, που τιμωρούνται γιατί προσπαθούν να μεταδώσουν την αντικειμενική εικόνα των όσων συμβαίνουν στο θέατρο των συγκρούσεων.
Να διαθέσει το ποσό των 30.000,00 ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, στη μνήμη των θανατωθέντων δημοσιογράφων, που έπεσαν επί του καθήκοντος.
Να ζητήσει από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, της οποίας αποτελεί μέλος, να προβεί σ’ όλες τις δυνατές ενέργειες για την τιμωρία των εγκληματιών πολέμου, όποιοι κι αν είναι αυτοί.
Να ενημερώσει το αναγνωστικό, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό κοινό, για τις θέσεις του αυτές για την άδικη και μονόπλευρη επίθεση που ονομάστηκε “πόλεμος”.

 

Facebook Twitter