Ψήφισμα εργαζομένων της ΕΡΤ3

1 Νοεμβρίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, υιοθετεί και προσυπογράφει το ακόλουθο ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα η συνέλευσή τους:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 01/11/2012

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης που κήρυξαν ΕΣΗΕΜΘ – ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Ζητάμε από την διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 την μετάδοση απεργιακής εκπομπής κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.
  2.  Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης, χειραγώγησης και ελέγχου δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών
  3. Ενώνουμε την φωνή μας στην προσπάθεια για αυτόνομη και απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ3 στον βαθμό που καθορίζεται από την ύπαρξη της διοικούσας επιτροπής και διαρκούς χρηματοδότησης. Επίσης διεκδικούμε την διατήρηση του καθεστώτος ανεξαρτησίας και δεοντολογικής επάρκειας στον δημόσιο λόγο που εκφράζεται από τους συντελεστές του προγράμματος της ΕΡΤ3
  4. Διαρκής επιδίωξή μας θα είναι η ΕΡΤ3 να αποτελεί ζωντανό κύτταρο επικοινωνίας και αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών με προσήλωση και σεβασμό στους κανόνες, αλλά και ταυτόχρονα και στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας.

                                                           Συνέλευση εργαζομένων ΕΡΤ3

 

 

Facebook Twitter