Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης

27 Νοεμβρίου 2007
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΤΗΣ 27ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007
 

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δέχονται ολομέτωπη επίθεση.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, επιχειρείται η ενοποίηση του ΤΣΠΕΑΘ με τα Ταμεία των μηχανικών, των γιατρών και των δικηγόρων, η φαλκίδευση της υγειονομικής περίθαλψης και της επικούρησης των εργαζομένων στις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση και η υφαρπαγή των διαθεσίμων των Ταμείων μας.
 
Η επίθεση αυτή στα Ταμεία μας δεν θα περάσει!
 
 Οι εργαζόμενοι στον χώρο της Ενημέρωσης, που βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργία, διατρανώνουν για μια ακόμα φορά την ενότητα του κλάδου και την αγωνιστική τους αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να αντισταθούν σε κάθε επιβουλή των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, τη στιγμή που κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται για την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, τις παγωμένες οφειλές στα Ταμεία και την διαρροή του αγγελιοσήμου.
 
 
Οι εργαζόμενοι στον χώρο της Ενημέρωσης ζητούν:
·   Να αποσυρθούν αμέσως οι ρυθμίσεις που προωθούνται σε βάρος των Ταμείων μας από τα Υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.
·     Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας 15ετίας.
·     Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στα ασφαλιστικά Ταμεία.
·   Να εξασφαλιστεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών, αντίστοιχο των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής για όλους τους ασφαλισμένους.
·     Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση των ασφαλιστικών μας Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης και όχι να καταργηθεί με τη μέθοδο της ενοποίησης.
·    Μέσα από την επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά Ταμεία μας προκύπτει η ανάγκη να γίνει ουσιαστική αντιπρόταση στο απαράδεκτο σχέδιο της Κυβέρνησης για μια ισοπεδωτική ενοποίηση ασφαλιστικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε ως κλάδος να εξετάσουμε με όρους απόλυτης αυστηρότητας και ακρίβειας τις δυνατότητες ενοποίησης ομοειδών ταμείων από τον χώρο του Τύπου αποκλειστικά.
 
 
 
Ομιλία προέδρου
Facebook Twitter