Πρωτομαγιά 2008

30 Απριλίου 2008

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης μετέχει με αγωνιστικό φρόνημα στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οδηγός της είναι το βαρύτατο χρέος έναντι όλων των πρωτοπόρων που έδωσαν σκληρές μάχες και θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Η ανελέητη επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι, το ανοιχτό μέτωπο της ληστρικής επιδρομής στα ταμεία, η οποία βαφτίστηκε «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση», οι απροκάλυπτες προσπάθειες να απορρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις και να ακυρωθούν στην πράξη κεκτημένα, η πρωτοφανής ανοχή της εξουσίας στην εργοδοτική αυθαιρεσία, επιβάλλουν να ακουστεί το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιά όσο πιο δυνατά γίνεται.
Οι δημοσιογράφοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των εργαζομένων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν περιορίζουν τις διεκδικήσεις τους στο δικό τους επαγγελματικό πεδίο, αλλά αναλαμβάνουν με αίσθημα ευθύνης το καθήκον, που απορρέει από την ιδιότητά τους, να μεταφέρουν και να ενισχύουν τη φωνή κάθε εργαζομένου που απαιτεί καλύτερο και ασφαλέστερο εργασιακό μέλλον.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις, τιμώντας την Πρωτομαγιά, και να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, τα εργασιακά δικαιώματα, όποτε και όπου αυτά απειλούνται ή παραβιάζονται.
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter