Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για τη Χάρτα της Ειδομένης

8 Ιουνίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το Δίκτυο  «Χάρτα της Ειδομένης» σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος).

Στη συνέντευξη Τύπου θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την εν εξελίξει πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜ-Θ για την κατάρτιση ενός Κώδικα Αντιρατσιστικής Δεοντολογίας των Ελλήνων Δημοσιογράφων, που ονομάστηκε «Χάρτα της Ειδομένης» για να θυμίζει το δράμα χιλιάδων προσφύγων, όπως αποτυπώθηκε με δραματικό τρόπο στην περιοχή.  Η Χάρτα στοχεύει στην ενίσχυση των δεοντολογικών αρχών, όταν καλύπτονται δημοσιογραφικά θέματα που αφορούν πρόσφυγες, μετανάστες και μειονότητες.

Επίσης θα παρουσιαστούν τα πρώτα συμπεράσματα από την συγκέντρωση και την ανάλυση σχετικών δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου. Τα στοιχεία συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το Παρατηρητήριο της «Χάρτας της Ειδομένης», που λειτουργεί χάρη στη συνεργασία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ με το Δίκτυο.

Facebook Twitter