Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

11 Νοεμβρίου 2009
 
 
Το πεδίο του Τύπου στην περίοδο 1967-1974 χαρτογραφεί η νέα έκθεση ντοκουμέντων που προετοίμασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Υπό τον τίτλο ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 1967-1974: η έντυπη αντίσταση συγκεντρώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα περισσότερα από 110 έντυπα που εκδόθηκαν εντός ή εκτός συνόρων, σε συνθήκες παρανομίας ή στα όρια της νομιμότητας.

Τα έντυπα παρουσιάζονται συναρτημένα με ένα συμπαγές σύνολο γραπτών, εικαστικών και ηχητικών πληροφοριών για πρόσωπα, οργανώσεις και συλλογικά σχήματα που τα εξέδιδαν, μαζί με αυθεντικά τεκμήρια αντιστασιακής δράσης, παρακολουθώντας το σκοτεινό χρονικό της χούντας μέσω της διαρκούς προσπάθειας για ανατροπή της και αναδεικνύοντας τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην έντυπη αντίσταση.
Η έκθεση θα αρχίσει να λειτουργεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος) σηματοδοτώντας την έμπρακτη και ουσιαστική συμμετοχή του Ιδρύματος στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Αναλυτικά στοιχεία για τη διοργάνωση, το περιεχόμενο, τους στόχους και το σχήμα λειτουργίας της έκθεσης θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει το ΔΣ του Ιδρύματος τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος).
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter