Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

15 Σεπτεμβρίου 2004
 
Συνάδελφοι,
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης προσκαλεί τους συναδέλφους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε δύο ομάδες εργασίας που συγκροτούνται για την υποβολή ισάριθμων προτάσεων στην κοινοτική πρωτοβουλία Equal.

1. Η πρώτη πρόταση αφορά στη δημιουργία Community Media Centers σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αθηναίων, που θα απευθυνθούν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (μετανάστες, άνεργοι, νέοι, γυναίκες).
Στην ευθύνη των συντακτών που θα συμμετάσχουν στην ομάδα εργασίας είναι μεταξύ των άλλων να ανασύρουν από το αρχείο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. άρθρα σχετικά με: θέματα διακρίσεων, παραδείγματα άρθρων που προωθούν ή καταπολεμούν στερεότυπα, έτσι ώστε να στοιχειοθετηθεί η ιστορική αναδρομή σε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσα από τον έντυπο τύπο της Μακεδονίας- Θράκης και να συνδεθεί με το ιστορικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής.
2. Η δεύτερη πρόταση αφορά στη διατύπωση μέτρων για να «συμφιλιωθεί» η καθημερινή εργασία με τα δεδομένα της σύγχρονης οικογένειας, με τη δημιουργία Κέντρων Υποστήριξης Εργαζόμενων Γονέων (ΚΥΕΓ). Προβλέπεται η δημιουργία φόρουμ κοινωνικού διαλόγου και η ανάπτυξη μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μελέτη και η έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Νιγρίτα και Αθήνα.
Η ομάδα εργασίας της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. θα έχει ως κύριο αντικείμενο την πολύπλευρη δημοσιότητα του έργου.
Και οι δύο ομάδες εργασίας θα έχουν αμειβόμενα μέλη, εθελόντριες και εθελοντές, που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την πρόοδο των δύο έργων, εφόσον εγκριθούν.
Οι ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν με αμοιβή πρέπει να καταθέσουν μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2004, βιογραφικό σημείωμα (τίτλος σπουδών, ειδικότητα, έτη εμπειρίας, ενασχόληση σε συναφείς δράσεις και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, τομέας ενδιαφέροντος στην υπό κατάθεση πρόταση) και υπεύθυνη δήλωση με την οποία συμφωνούν να εργαστούν για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (υπεύθυνος: Λάζαρος Χατζηνάκος) τις ώρες 9 π.μ. – 3 μ.μ.
 
Facebook Twitter