Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ερευνητικό έργο

1 Φεβρουαρίου 2011

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για μια «Δημοσιογραφία χωρίς διακρίσεις», που εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) απευθύνει στα μέλη της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να αναλάβουν τα καθήκοντα του συνεργαζόμενου ερευνητή.

Το έργο που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας ερευνητής θα αξιοποιηθεί για τη σύνταξη δύο εκθέσεων που θα καλύπτουν ζητήματα δημοσιογραφικής αντιμετώπισης μη κυρίαρχων εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων σε ευρωπαϊκές χώρες.
Το έργο στο σύνολό του προβλέπεται να διαρκέσει 18 μήνες. Το έργο του ερευνητή πρέπει να ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες (Φεβρουάριος – Ιούνιος 2011). Σε αυτό το χρονικό διάστημα προβλέπονται:

1. Η συμμετοχή του ερευνητή σε διήμερο σεμινάριο για ζητήματα μεθοδολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.
2. Η πραγματοποίηση 15 συνεντεύξεων με δημοσιογράφους και αρχισυντάκτες σε εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο και Νέα Μέσα.
3. Η σύνταξη δύο εκθέσεων στην αγγλική γλώσσα. Κάθε έκθεση θα είναι περίπου 1.500 λέξεις.
Οι προαπαιτούμενες δεξιότητες του Έλληνα ερευνητή, όπως έχουν τεθεί από τους φορείς υλοποίησης της Πρωτοβουλίας (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, Media Diversity Institute, Article 19) είναι οι ακόλουθες:
 1. Δημοσιογραφική εμπειρία
2. Συγγραφική και ερευνητική δεινότητα
3. Εξαιρετική επάρκεια σε συνεντεύξεις
4. Προσωπικό ενδιαφέρον για θέματα που σχετίζονται με τα Μέσα Ενημέρωσης και τη στάση τους σε ζητήματα μειονοτήτων, εθνοτήτων και θρησκειών.
5. Επαρκής γνώση για την κατάσταση στα ζητήματα αυτά στην Ελλάδα.
6. Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
7. Αν υπάρχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση είναι επιθυμητή.
Η προβλεπόμενη αμοιβή είναι 3.000 ευρώ. 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη της να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και μια σύντομη επιστολή στην οποία θα εξηγούν τους λόγους που τους ενδιαφέρει να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο έργο. Και τα δύο πρέπει να είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και να σταλούν ως τις 11 Φεβρουαρίου στο info@esiemth.gr, με την ένδειξη (στο πεδίο «Θέμα»): EJI – προκήρυξη θέσης ερευνητή. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από το Media Diversity Institute

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ΕΣΗΕΜ-Θ (2310243575, κα Άννα Φαμέλλου).

 

Facebook Twitter