Προκλήσεις της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ

3 Οκτωβρίου 2005
 
Στην τακτική των κραυγαλέων προκλήσεων και των συνεχών αιφνιδιασμών καταφεύγει η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ επιχειρώντας να καλύψει τις συνέπειες των απαράδεκτων και εχθρικών για τους δημοσιογράφους ενεργειών της.

Με επιστολή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στην οποία εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος του, «ενημερώνει» παρεμπιπτόντως για την πρόθεσή της να διακόψει την έκδοση του εβδομαδιαίου ενθέτου στη «Μακεδονία της Κυριακής» περιοδικού «Πανσέληνος».
Η ΕΣΗΕΜ-Θ προειδοποιεί τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του συγκροτήματος κ. Π. Αντωνόπουλο ότι δεν θα δεχτεί κανέναν περιορισμό των θέσεων εργασίας δημοσιογράφων ως συνέπεια της ενδεχόμενης συρρίκνωσης των εκδόσεών του.
Όσον αφορά την προσφιλή στον κ. Αντωνόπουλο τακτική των εκβιαστικών διλημμάτων του τύπου «παραιτείσαι ή απολύεσαι», οι δύο πρόσφατες περιπτώσεις των συναδέλφων Γιώργου Σκαμπαρδώνη και Χρήστου Καψάλη εις βάρος των οποίων επιχείρησε να την εφαρμόσει θα έπρεπε να τον έχουν διδάξει ποια είναι η στάση του δημοσιογραφικού κόσμου σε παρόμοιες ενέργειες, που θυμίζουν άλλες εποχές.
Επιπλέον, η απροκάλυπτη επίθεση που επιχειρεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ δεν αντέχει ούτε καν σε κριτική ή απάντηση. Η ίδια η ιστορία του σωματείου και η στάση του σε καιρούς πολύ δύσκολους –πράγματα που ο κ. Αντωνόπουλος θα όφειλε να γνωρίζει εφόσον επιθυμεί να είναι εκδότης εφημερίδας– καθιστούν παρόμοιες συμπεριφορές τουλάχιστον αστείες.
 
Facebook Twitter