Προκήρυξη του δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου 2017»

12 Μαΐου 2017

Για όγδοη φορά προκηρύσσεται εφέτος από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου». Αρχής γενομένης από το 2003, το βραβείο «Ελένη Βλάχου» απονέμεται ανά διετία σε έναν/μία δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα για να τιμήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να στηρίξει την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση ως αδιαπραγμάτευτη αξία της δημοκρατικής κοινωνίας, ειδικά αυτή την εποχή, που σε διεθνές επίπεδο συζητούνται κατά κόρον θέματα όπως οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) και ο διαδικτυακός «διάλογος μίσους» (web hate speech).

Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν έργα δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ελληνική γλώσσα σε ελληνικά έντυπα μέσα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το διαδίκτυο σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης υποβολής δημοσιευμάτων για τον προηγούμενο διαγωνισμό (14/06/2015).

Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι τόσο πανελλαδικής, όσο και τοπικής εμβέλειας. Ιδιαιτέρως επιθυμητή είναι η συμμετοχή νέων δημοσιογράφων στον διαγωνισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Facebook Twitter