Προχειρότητα και σκοπιμότητα στο διαγωνισμό για ΝΕΡΙΤ

12 Φεβρουαρίου 2014

 

Στο δρόμο της αναξιοπιστίας συνεχίζει να βαδίζει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η πρωτοφανής διαδικασία στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τη στελέχωση της ΝΕΡΙΤ δείχνει για μιαν ακόμα φορά ότι η κυβερνητική στρατηγική για τη δημόσια ενημέρωση παλινδρομεί μεταξύ προχειρότητας και σκοπιμότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που διαχειρίστηκαν με τέτοιον τρόπο οι κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι στο «ελληνικό BBC» επιφυλάσσουν για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη τον ρόλο ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν εδώ και καιρό στα χέρια τους καταγεγραμμένη την κοινή θέση φορέων και θεσμών της Βόρειας Ελλάδας, ότι με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της ΝΕΡΙΤ ακυρώνεται το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση. Έστω και την τελευταία στιγμή έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι το ενδιαφέρον τους τόσο για την ενημέρωση όσο και για την περιφέρεια δεν εξαντλούνται στο επίπεδο μιας ανέξοδης ρητορικής.

 

 

 

Facebook Twitter