Παρουσιάζεται αύριο, 5.3.2024, η έκθεση της πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

4 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα:

Η κατάσταση της ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης στην Ευρώπη
Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων για το 2024
Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
Ώρα: 10 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός
(Αίθουσα Γ),

στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO (Εγνατίας 154)

Προβλέπεται και διαδικτυακή παρακολούθηση

 

Στις 5 Μαρτίου, η Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της Προστασίας της Δημοσιογραφίας και της Ασφάλειας των Δημοσιογράφων θα δημοσιεύσει την ετήσια έκθεσή της για το 2024 με τίτλο «Ελευθερία των ΜΜΕ στην Ευρώπη: Ώρα να αντιστρέψουμε τo κύμα».

Η έκθεση αξιολογεί τις κύριες απειλές για την ελευθερία των Μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη (στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τη Ρωσία και τη Λευκορωσία) με βάση τις ειδοποιήσεις που δημοσιεύθηκαν το 2023 από τις 15 Οργανώσεις για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και τις δημοσιογραφικές Οργανώσεις που είναι εταίροι της πλατφόρμας.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς θα παρουσιάσουν την έκθεση σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 5 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (Αίθουσα Γ), στη ΔΕΘ-HELEXPO, στις 10.00. Η παρουσίαση  θα υποστηριχθεί από τις προσωπικές μαρτυρίες των δημοσιογράφων Irina Dolinina (IStories), Arianne Lavrilleux (Disclose), Szabolcs Panyi (VSquare, Direct36) και Τάσου Τέλλογλου (Inside Story).

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Για να συμμετάσχετε διαδικτυακά, καλείστε να εγγραφείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο Zoom link. Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο της πλατφόρμας.

Στρογγυλή Τράπεζα για την Ελλάδα

Μετά τη συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα – Ο δρόμος προς τα μπρος: Προτάσεις», που διοργανώνεται από την Πλατφόρμα, από την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και τη Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα

 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 13.00 ως τις 14.30. Η γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά και προβλέπεται συμμετοχή με φυσική παρουσία. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για της συζήτηση στο συνημμένο αρχείο.

 

invitationroundtablelogo

 

Facebook Twitter