Παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

23 Σεπτεμβρίου 2008

 

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ απέστειλε στην ΠΟΕΣΥ επιστολή για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΕΡΤ, σχετικά με τη νέα γενιά συμβασιούχων και ζήτησε από το δευτεροβάθμιο όργανο να συζητήσει το θέμα ώστε να συντονίσει τις ενέργειες του κλάδου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ανάλογη επιστολή έστειλε η ΕΣΗΕΜ-Θ και στις υπόλοιπες δημοσιογραφικές Ενώσεις.

 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής στην ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:
 
 
                                                             

Θεσσαλονίκη, 12 Σεπτεμβρίου 2008
 
Προς
τον Πρόεδρο
και τα μέλη
του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ
Ακαδημίας 20
106 71 Αθήνα
 
 
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Όπως είχαμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, οι εξελίξεις που αφορούν τους δημοσιογράφους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προδιαγράφονται εξαιρετικά δυσάρεστες.
 
Στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση να λυθεί νομοθετικά το πρόβλημα των συναδέλφων που απασχολούνται στην ΕΡΤ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, μολονότι ξεκάθαρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της και θα έπρεπε να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας.
 
Το ζήτημα μπορεί να συζητήθηκε με αφορμή 35 δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 που τελούν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, αφορά όμως πολύ μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων ανά την Ελλάδα, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στο σύνολό του. Δεν είναι αποδεκτό να λειτουργεί το κράτος, διαχειριζόμενο δημόσιο χρήμα, ως κακός εργοδότης και να μην εκπληρώνει υποχρεώσεις που είναι στοιχειώδεις για κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και απορρέουν από τον νόμο: να παρέχει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου στους εργαζόμενους που απασχολεί για να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο και με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Χρ. Παναγόπουλο για το θέμα αυτό και είναι αποφασισμένο να συνεχίσει με όλους τους εφικτούς τρόπους τη διεκδίκηση μιας οριστικής και δίκαιης λύσης.
 Λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος, σας παρακαλούμε να αποτελέσει αυτό αντικείμενο συζήτησης στο Διοικητικό σας Συμβούλιο και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την αντιμετώπισή του.
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter