Παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης αντιδικτατορικού Τύπου στην Αθήνα

24 Ιανουαρίου 2011
 
Παρατείνεται ως τις 27 Φεβρουαρίου, λόγω του ενδιαφέροντος που δείχνει το κοινό, η λειτουργία της έκθεσης ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 1967-1974: η έντυπη αντίσταση, που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης στην Αθήνα / Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20).  

Παρουσιάζονται περισσότερα από 120 έντυπα που εκδόθηκαν στην περίοδο της δικτατορίας και διακινήθηκαν σε συνθήκες παρανομίας ή στα όρια της νομιμότητας, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Το εικαστικό περιβάλλον στο οποίο είναι ενταγμένα αποτυπώνει το χρονικό της επτάχρονης δικτατορίας και των προσπαθειών για την ανατροπή της.
 
Την έκθεση οργάνωσε και παρουσίασε για πρώτη φορά το 2010 στη Θεσσαλονίκη το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης η διοργάνωση μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου λειτουργεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2010.
 
Από την επόμενη εβδομάδα και ως τη λήξη της έκθεσης, θα λειτουργεί στο πλαίσιό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Το πληροφοριακό και εικαστικό υλικό της έκθεσης μαζί με τα πρακτικά της ημερίδας που οργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ με το ίδιο θέμα έχουν συγκεντρωθεί στον τόμο με τίτλοΔικτατορία 1967-1974: η έντυπη αντίσταση, που είναι διαθέσιμος από βιβλιοπωλεία.
 
 

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
Τρίτη έως Κυριακή: 10.00–14.00. Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή: 18.00-20.00
 
 
Facebook Twitter