Παράνομη κράτηση μέλους της ΕΣΗΕΜΘ

23 Δεκεμβρίου 2005
 
Με αφορμή την αυθαίρετη σύλληψη και παράνομη κράτηση από τις αστυνομικές αρχές δημοσιογράφου, τακτικού μέλους της ΕΣHΕΜ-Θ, το Διοικητικό Συμβούλιο διατύπωσε έγγραφη διαμαρτυρία, τόσο για το συγκεκριμένο γεγονός όσο και για την εφαρμοζόμενη αστυνομική πρακτική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια, βεβαιώνονται στην αρμόδια ΔΟΥ και εισπράττονται από αυτήν με την συνήθη διαδικασία, σε καμία όμως περίπτωση δεν εκτελούνται με σύλληψη και προσωπική κράτηση του καταδικασθέντος.
Παρά ταύτα, οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνουν και κρατούν τους βαρυνόμενους με χρηματικές ποινές πολίτες, αντισυνταγματικά, αυθαίρετα και παράνομα.
Για μια τέτοια περίπτωση, χρηματικής ποινής 150 ευρώ για τροχαία παράβαση, συνελήφθη και κρατήθηκε ο συνάδελφος, ενώ εκτελούσε δημοσιογραφική αποστολή, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί αυτή.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ διαμαρτύρεται έντονα και για την αντισυνταγματική και παράνομη σύλληψη του μέλους της, αλλά και τις καθημερινές παράνομες συλλήψεις πολιτών, που καταδικάσθηκαν από πταισματοδικεία ή μονομελή πλημμελειοδικεία, για τροχαίες παραβάσεις κατά κύριο λόγο, οι οποίες στρέφονται κατά των ατομικών ελευθεριών και συρρικνώνουν τα δικαιώματα των πολιτών και ενισχύουν την αυθαιρεσία των κρατικών οργάνων.
 
Facebook Twitter