«Πάμε Απέναντι» με την τέχνη

15 Μαρτίου 2012

«Φεστιβάλ με θέμα μετανάστευση και κοινωνική ένταξη» είναι ο τίτλος της Δράσης  στην οποία συμμετέχει η ΕΣΗΕΜ-Θ, στο πλαίσιο προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με εταίρους και φορείς υλοποίησης τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την μη κυβερνητική οργάνωση «ΑΡΣΙΣ» και την ΕΣΗΕΜ-Θ, το οποίο αφορά την υλοποίηση δράσεων που εφαρμόζουν τις «Κοινές Βασικές αρχές της πολιτικής ένταξης μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο πλαίσιο της δράσης που καλύπτει γεωγραφικά όλη τη Βόρεια Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν τρία θεματικά φεστιβάλ σε ισάριθμες πόλεις.  Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη, Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών στην Αλεξανδρούπολη και  Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Κοζάνη.

Και οι τρεις διοργανώσεις με τον κοινό τίτλο «ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ», έχουν ως στόχους:

·         Την προβολή της τέχνης ως διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στους Έλληνες και τους μετανάστες.

·         Την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των ξενοφοβικών  συνδρόμων μέσω της τέχνης.

·         Την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης των αξιών, αρχών και πολιτισμικών στοιχείων  των διαφορετικών κοινωνιών.

·         Την παροχή κινήτρου σε Έλληνες και μετανάστες για την παραγωγή και παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων στο ευρύ κοινό.

Προβλέπεται να προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός για κάθε πόλη. Τα έργα των συμμετεχόντων θα κριθούν από Καλλιτεχνική Επιτροπή και στους νικητές θα απονεμηθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

 Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Facebook Twitter