Παγκόσμια Ημέρα Τύπου

2 Μαΐου 2003

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή την αυριανή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας του Τύπου και της Ελευθεροτυπίας διακηρύσσει την πίστη και την εμμονή της στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας, της ελεύθερης έκφρασης και της ανεμπόδιστης διακίνησης των ιδεών και πληροφοριών.

Στην εποχή της ηλεκτρονικής υπερπληροφόρησης οι δημοσιογράφοι δοκιμάζονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη και εξακολουθούν να αποτελούν στόχο για τους ισχυρούς και για εκείνους που κινούν τα νήματα της ενημέρωσης σε ανελεύθερα καθεστώτα.

Η φετινή 3η Μαΐου βρίσκει τους έλληνες δημοσιογράφους στις επάλξεις. Κατακτήσεις και αυτονόητα δικαιώματα του κλάδου είναι στο στόχαστρο και απειλούνται ευθέως. Η επίθεση που δέχεται ο κλάδος στο ασφαλιστικό, τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις και στις Συλλογικές Συμβάσεις, τα φαινόμενα διαπλοκής και εξαρτήσεων συνθέτουν το πλαίσιο των ιδιαιτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, που εξακολουθούν να αντιστέκονται σθεναρά.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. υπογραμμίζει ότι οι δημοσιογράφοι απέδειξαν σε δύσκολες εποχές, και αποδεικνύουν καθημερινά, ότι θεωρούν ύψιστο αγαθό την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την πληροφόρηση και την τήρηση της δεοντολογίας και διακηρύσσουν για μια ακόμη φορά ότι η ελευθεροτυπία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter