Παγκόσμια Ημέρα Τύπου 2007

2 Μαΐου 2007

 

Με αφορμή την αυριανή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας του Τύπου και της Ελευθεροτυπίας, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης τονίζει την ανάγκη έμπρακτης υπεράσπισης της ελεύθερης έκφρασης και της ανεμπόδιστης διακίνησης των ιδεών και πληροφοριών, που δέχονται πολυμέτωπη επίθεση διεθνώς και σε τοπικό επίπεδο.

Φαινόμενα όπως οι δολοφονίες δημοσιογράφων ή οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους κατά την άσκηση του έργου τους, οι απόπειρες λογοκρισίας και ελέγχου της ενημέρωσης, αλλά και οι προσπάθειες περιστολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων υπηρετούν όλα ένα και μόνο δόλιο σκοπό: τον περιορισμό της ελευθεροτυπίας και, συνακόλουθα, της ίδιας της δημοκρατίας.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, σε πνεύμα ενότητας με τους συναδέλφους τους διεθνώς, θα αντισταθούν σθεναρά, όπως πάντοτε έκαναν, σε όλες αυτές τις επιθέσεις. Ταυτόχρονα, με το ίδιο τους το έργο, θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν καθημερινά ότι θεωρούν ύψιστο αγαθό την πληροφόρηση και να επαληθεύουν εμπράκτως ότι η ελευθεροτυπία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας.
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter