Ως τη Δευτέρα οι δηλώσεις συμμετοχής για την Δημιουργική Απασχόληση παιδιών

12 Φεβρουαρίου 2009

 

Παρατείνεται ως τη Δευτέρα 16/2/2009 η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, που εγκαινιάζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο διάστημα Μάρτιος – Ιούνιος 2009. Τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του θα αποτελέσουν οδηγό για να συγκροτηθεί ένα ολοκληρωμένο σχήμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για την επόμενη χρονιά (Σεπτέμβριος 2009 – Ιούνιος 2010).
 
Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος) με το εξής πρόγραμμα:
 
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ
 
1. Παίζω μαζί σου
 
Ώρα: 18.00-18.50
Ηλικίες: 1-2,5 ετών
Δραστηριότητα: Τα παιδιά μαθαίνουν να συνυπάρχουν θετικά, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να λειτουργούν με δημιουργικό τρόπο χρησιμοποιώντας απλά υλικά (π.χ. υφάσματα, πλαστελίνη κ.ά.) σε παιχνίδια με σκοπό την ανεξαρτητοποίησή τους.
Προϋπόθεση: Η συμμετοχή ενός γονιού-συνοδού.
Εκπαιδεύτρια: Όλγα Φασούλα-νηπιαγωγός
 
2. Φτιάξε το δικό σου παραμύθι
 
Ώρα: 19.00-20.00
Ηλικίες: 3-5 ετών
Δραστηριότητα: Εικαστικό εργαστήρι ποικίλης θεματολογίας με άξονα ένα παραμύθι. Το κάθε παραμύθι θα διαβάζεται και θα λειτουργεί ως έμπνευση για ζωγραφική, κατασκευές, κουκλοθέατρο, ομαδικές δημιουργίες, ακόμη και μαγειρικούς πειραματισμούς.
Εκπαιδεύτρια: Ανθή Χρυσοπούλου-μουσειοπαιδαγωγός. Ομάδα «Αχτένιστα Πινέλα»
 
3. Δανειστική Παιχνιδοθήκη
 
Θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη στο χώρο του Μορφωτικού Ιδρύματος. Παιχνίδια ιδιαίτερης αισθητικής και παιδαγωγικής αξίας, για παιδιά 1 – 6 ετών, θα δανείζονται επί δεκαπενθήμερο, με τη δέσμευση ότι θα επιστραφούν στην κατάσταση που παρελήφθησαν.
 
 
 
Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ
 
1. Ρυθμός-κίνηση-κρουστά
 
Ώρα: 10.30-11.45
Ηλικίες: 6-12 ετών
Δραστηριότητα: Με τη βοήθεια απλών μουσικών οργάνων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο του ρυθμού, της μουσικής και της κίνησης.
Εκπαιδευτής: Λευτέρης Αγγουριδάκης, μουσικός-παιδαγωγός.
 
2. English tea
 
Ώρα: 12.00-13.30
Ηλικίες: 6-12 ετών
Δραστηριότητα: Εκμάθηση αγγλικών μέσα από παιχνίδι, θέατρο, χορό, εικαστικά.
Εκπαιδεύτρια: Μαρία Καράτσαλη-εκπαιδεύτρια Αγγλικών διαπιστευμένη του Cambridge.
 
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικώς σε παιδιά μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ και για τη συμμετοχή τους απαιτείται να δηλώσουν οι γονείς στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΜ-Θ γραπτώς το ενδιαφέρον τους (στο email angie@esiemth.gr ή στο φαξ 2310220349) σημειώνοντας απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο, την ακριβή ηλικία του παιδιού και τη δραστηριότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσει. ή στο φαξ 2310220349) σημειώνοντας απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο, την ακριβή ηλικία του παιδιού και τη δραστηριότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσει.
 

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter