Ομάδα εργασίας για την ανάπτυξη και τον τουρισμό

25 Οκτωβρίου 2004
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. με τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εγκαινιάστηκε με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Τσιότρα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, συγκροτείται ομάδα εργασίας μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. με γενικό θέμα «Ανάπτυξη και Τουρισμός».

Έργο της ομάδας εργασίας είναι να προπαρασκευάσει διεθνή ημερίδα με θέμα την προβολή της Περιφέρειας και το ρόλο των δημοσιογράφων.
Αναλυτικά, τα μέλη της ομάδας εργασίας θα αποτυπώσουν -μέσα από δημοσιογραφική έρευνα- τις προτεραιότητες για την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας. Για το σκοπό αυτό θα διερευνηθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική, μέσα από τις εμπειρίες και τις έρευνες των δημοσιογράφων, και θα συγκεντρωθούν προτάσεις φορέων και προσωπικοτήτων. Θα καταγραφούν επίσης πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τουριστικών παραγόντων.
Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 μ.μ. της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2004 στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. για να εξεταστούν θέματα της Philoxenia (4-7 Νοεμβρίου 2004).
H ομάδα εργασίας θα συγκροτηθεί σε εθελοντική βάση και δεν υπάρχει χρονική προθεσμία ή αριθμητικός περιορισμός για τη συμμετοχή συναδέλφων. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν τηλεφωνικά στη Γραμματεία της Ένωσης ή με email (eshemtbc@esiemth.gr). Κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει διαρκή ενημέρωση για τις συναντήσεις, τις αναθέσεις και τις επιμέρους δραστηριότητες της ομάδας εργασίας.
Facebook Twitter