Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στην ΕΣΗΕΑ

24 Νοεμβρίου 2014

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ – Ακαδημίας 20 και στην πορεία που θα ακολουθήσει στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 27 Νοέμβρη κατά την πανεργατική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στηρίζει την 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 πμ έως τις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με εξαίρεση μόνο τους εργαζόμενους εκείνους που με ρεπορτάζ και εκπομπές θα καλύψουν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Ευθύνη όλων μας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πώς εξελίσσεται η απεργιακή κινητοποίηση.
 Απεργούμε και διεκδικούμε
• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα ισχύουν και θα είναι υποχρεωτικές για όλους καθώς και την κατάργηση της διάταξης που βάζει εμπόδια στην ανεξάρτητη λειτουργία του ΟΜΕΔ (Νόμος 4303/2014).
• Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και η πλήρης απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
• Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, με τη δημιουργία ενός ταμείου – τέρατος που θα καταπιεί τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.
• Να διατηρηθούν οι επικουρικές συντάξεις. Όχι στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.
• Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στο νομοθέτημα – έκτρωμα που θα απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση και την απεργία και θα επαναφέρει το αλήστου μνήμης λοκ άουτ.
• Την επιστροφή των κλεμμένων, μέσω PSI, καθώς και των απωλειών από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στα Ταμεία μας.
• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του Τύπου.
• Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα, της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Facebook Twitter