Όχι στην περιθωριοποίηση της ΕΡΤ3

20 Ιουλίου 2021

Οι παραιτήσεις τριών δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν στον τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ3 επιβεβαιώνουν την επιχείρηση απαξίωσης και περιθωριοποίησης του σταθμού από τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ.

Διαδοχικές απόπειρες να περιοριστεί ή και να παρεμποδιστεί το ενημερωτικό έργο της ΕΡΤ3, ακόμα και σε περιπτώσεις κραυγαλέες, όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στο Σέιχ-Σου, η παραδοξότητα να διεκδικεί η Αθήνα την καθημερινή διαχείριση της επικαιρότητας από την περιφέρεια που καλύπτει το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3, αλλά και ο σχεδιασμός νέου προγράμματος χωρίς τη συμμετοχή των εργαζόμενων που έχουν το βάρος της λειτουργίας του σταθμού, περιγράφουν μια απόπειρα να μετατραπεί η ΕΡΤ3 σε ανταποκριτικό γραφείο της ΕΡΤ1.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί τις παραιτήσεις των τριών συναδέλφων πράξη ευθύνης: δείχνουν ότι η τακτική ηγεμονισμού της ΕΡΤ ΑΕ έχει υπερβεί τα όρια που επιτρέπουν στους εργαζόμενους του σταθμού να επιτελέσουν το έργο τους. Το γεγονός ότι η Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3 δεν έχει αποτρέψει αυτή την επιχείρηση περιθωριοποίησης γεννά έντονο προβληματισμό στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και θα αναζητήσει σε συνομιλίες μαζί της την ερμηνεία για την ανοχή στο φαινόμενο.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εξετάζει σειρά ενεργειών για να ανατρέψει αυτή την απαξιωτική κατάσταση που δεν αναλογεί κατά κανέναν τρόπο στην αποστολή του σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην περιφέρεια. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ υπερασπίζεται παγίως την αποστολή αυτή και θα συνεχίσει να το κάνει, καλώντας μάλιστα το δευτεροβάθμιο όργανο των Ενώσεων Συντακτών, την ΠΟΕΣΥ, τις περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, των φορέων και των οργανισμών, στους οποίους η ΕΡΤ3 δίνει φωνή, να την υποστηρίξουν.

Facebook Twitter