Όχι στην παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου

9 Ιουλίου 2008

 

Με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων για απροκάλυπτες προσπάθειες παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου και τη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης συντακτών σε συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι:

-Οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο απευθύνεται στον Τύπο, οφείλει να διασφαλίζει άψογες συνθήκες για να ασκούν οι δημοσιογράφοι το έργο τους. Η παρουσία χειροκροτητών, αυτόκλητων τιμητών και δήθεν αγανακτισμένων υβριστών, που προπηλακίζουν εκπροσώπους του Τύπου, αποτελεί κατάφωρη επίθεση στην ελευθεροτυπία, την οποία χρεώνονται όχι μόνο όσοι επιδιώκουν παρόμοια «υποστήριξη», αλλά και όσοι την ανέχονται.
-Οι δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις ότι καμία τέτοια τακτική εκφοβισμού δεν είναι ικανή να τους απομακρύνει από τις αρχές της δεοντολογίας. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί δεδομένο ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι, από όποια θέση και αν υπηρετούν τη δημοσιογραφία, όχι μόνο θα εξακολουθήσουν να επιτελούν το έργο τους απολύτως ανεπηρέαστοι από τέτοιες τακτικές αλλά και θα τις καταδικάζουν απερίφραστα.
 
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter