Όχι στην αντιδεοντολογική και ανώνυμη δημοσιογραφική κριτική

26 Αυγούστου 2020

Η άσκηση κριτικής αποτελεί εγγενές στοιχείο του δημοσιογραφικού έργου. Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και η δουλειά τους αυτονοήτως μπορούν να είναι επίσης αντικείμενο κριτικής συναδέλφων, αρκεί όμως να τηρούνται βασικοί κανόνες της δεοντολογίας και της δημοσιογραφικής έρευνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ μοιράζεται τη δυσφορία συναδέλφων στα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης που κατ’ επανάληψη έχουν γίνει στόχος ανυπόγραφων δημοσιευμάτων στην ιστοσελίδα seleo.gr, στα οποία θίγεται ευθέως η επαγγελματική υπόστασή τους. Οι εις βάρος τους κρίσεις στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν στηρίζονται από υπογραφή συντάκτη, ώστε να πληρούν τις δεοντολογικές προδιαγραφές ενός άρθρου γνώμης, ούτε τεκμηριώνονται με στοιχεία, ώστε να μπορούν να χαρακτηριστούν ρεπορτάζ.

Τα παραπάνω ελλείμματα κατατάσσουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σε μια περιοχή που δεν μπορεί να συνορεύει με τη δημοσιογραφία αλλά εντάσσεται στον χάρτη της ανωνυμογραφίας που υπηρετεί σκοπιμότητες και δεν έχουν θέση σε ιστοσελίδα που διεκδικεί την ιδιότητα του ενημερωτικού Μέσου.

Facebook Twitter