Όχι στη στοχοποίηση δημοσιογράφων

14 Σεπτεμβρίου 2010

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με έκπληξη παρακολουθεί το αναιτίως επιθετικό και αλαζονικό ύφος που υιοθετεί η ΠΑΕ Ηρακλής για να διατυπώσει τη διαφωνία της με δημοσιεύματα, ακόμη κι όταν αυτά επιβεβαιώνονται.

Η τακτική αυτή που υιοθετεί η παρούσα διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής είναι απολύτως αναντίστοιχη με την ιστορία του Συλλόγου και την παρακαταθήκη που άφησαν σε αυτόν παράγοντες όπως ο Απόστολος Κοσμόπουλος και ο Νίκος Ατματζίδης.
Η ΠΑΕ Ηρακλής έχει αυτονοήτως πλήρη πρόσβαση στα Μέσα Ενημέρωσης, όπου μπορεί να καταθέτει τις απόψεις της και να εκθέτει τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις της. Αυτό είναι το πεδίο στο οποίο έχει νόημα για την ενημέρωση να επαληθεύεται το αληθές των πληροφοριών και όχι οι αίθουσες των δικαστηρίων.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει στη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής ότι στοχοποιώντας με δημόσιες ανακοινώσεις της συγκεκριμένους δημοσιογράφους καθίσταται αυτομάτως υπεύθυνη για κάθε απειλή που αυτοί ενδέχεται να δεχτούν. Και της υπενθυμίζει ότι η πιο δοκιμασμένη συνταγή αποτυχίας μιας διοίκησης είναι να απευθύνεται στον φανατισμό οπαδών και να επενδύει σε αυτόν.
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter