Όχι άλλες ναζιστικές προκλήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

5 Μαΐου 2015

Με αφορμή την επανέναρξη της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 7 Μαΐου, για δολοφονίες και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) απαιτεί να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα ανεξέλεγκτης δράσης των νεοναζί και των υποστηρικτών τους. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε όταν την πρώτη μέρα  της δίκης, στις 20 Απριλίου, είδαμε τους ναζί να τρομοκρατούν τους μάρτυρες και να προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στη δίκη.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που επιδιώκει να αναβιώσει τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας με το Άουσβιτς και το Νταχάου. Είναι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής. Όλοι όσοι  τιμούμε τους αγώνες της Αντίστασης στην κατοχή, τις θυσίες των μαρτύρων στα Καλάβρυτα, το Κομμένο, την Καισαριανή, το Δίστομο, το Χορτιάτη και τόσες άλλες μαρτυρικές πόλεις, απαιτούμε την απομόνωση των νεοναζί και θεωρούμε απαράδεκτο να βρίσκουν ερείσματα σε μεμονωμένα ΜΜΕ.

Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι δράστες ρατσιστικής βίας εναντίον εκατοντάδων μεταναστών. Ταυτόχρονα, απαιτούμε να κλείσουν άμεσα τα ορμητήρια των εγκληματικών ενεργειών της φασιστικής οργάνωσης.

Η ΠΟΕΣΥ –όπως και κατά την έναρξη της δίκης– θα είναι παρούσα και στις 7 Μαΐου στον Κορυδαλλό, στο πλευρό των συναδέλφων που θα καλύπτουν τη διαδικασία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Facebook Twitter