Ο Θωμάς Κοροβίνης στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς»

21 Απριλίου 2015

Στον συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη αφιερώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ την έβδομη εκδήλωση της σειράς με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 19.30, στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος), θα μιλήσει για τον δημιουργό που πάντα «έχει στημένο το αυτί του στον κόσμο» κι έχει βαδίσει με σπάνια ισορροπία στους παράλληλους δρόμους της έρευνας και της πεζογραφίας η δημοσιογράφος Βίκυ Χαρισοπούλου.

Η σειρά εκδηλώσεων «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» αφορά πρόσωπα τα οποία με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπο της πόλης και, με μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, διαμόρφωσαν στοιχεία της δικής τους ταυτότητας. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στον κύκλο αυτό ο εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου, ο μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου.  

Facebook Twitter