Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου στην ΕΣΗΕΜ-Θ

18 Φεβρουαρίου 2022

Η ανάγκη για πυκνότερη, συστηματική και ενταγμένη σε αναπτυξιακό πνεύμα συνεργασία υπέρ της Ενημέρωσης στην περιφέρεια είναι το σημείο στο οποίο συνέκλιναν οι προσεγγίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης.

Ο κ. Οικονόμου επισκέφτηκε την ΕΣΗΕΜ-Θ μαζί με τον  Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη, συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Η στήριξη της Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων στην Περιφέρεια μέσα από την αναβάθμιση της ΕΡΤ3, των Δημοτικών ΜΜΕ, την ενίσχυση του γραπτού Τύπου, την αποκατάσταση των αδικιών που διέπουν τη λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς ανταποκριτικά γραφεία, το έλλειμμα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανανέωση του ανενεργού στην ουσία Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων ήταν το σχήμα που ανέπτυξε το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

O κ. Οικονόμου προέκρινε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της λειτουργικότητας και του ρόλου των Μέσων Ενημέρωσης ως την πρόκληση που επιδιώκει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και τόνισε ότι η περιφέρεια θα έχει σημαντικό μερίδιο των σχετικών προσπαθειών. Μεταξύ αυτών θα είναι η υπογραφή ΣΣΕ για τα δημόσια Μέσα, η ανάπτυξη εργαλειοθήκης για να ενισχυθούν αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα τα Μέσα της περιφέρειας, αλλά και σειρά πρωτοβουλιών που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στην Ενημέρωση: η μεταφορά του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών μια φορά τον μήνα στη Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη από αυτές.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης ανέφερε ότι σχεδιάζεται επίσης σειρά πρωτοβουλιών για να ευθυγραμμιστεί η Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου και δεσμεύτηκε να γίνει το συντομότερο συνάντηση με όλες τις περιφερειακές ενώσεις ως επόμενο βήμα της συντονισμένης συνεργασίας υπέρ της Ενημέρωσης στην περιφέρεια.

Facebook Twitter