Ο κόσμος της Ενημέρωσης δίνει νέα πνοή στον ΕΔΟΕΑΠ

9 Νοεμβρίου 2017

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΠΗΕΘ χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων από ολόκληρη την Μακεδονία και την Θράκη στην ψηφοφορία για την αλλαγή του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ και τη συντριπτική υπερψήφιση των ρυθμίσεων που επιτρέπουν στον Οργανισμό να διεκδικήσει την ανάπτυξή του, επ’ ωφελεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων επιβεβαιώνει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιμονή των Ενώσεων, εδώ και χρόνια, στον επίπονο δρόμο της ρεαλιστικής προσέγγισης στο σύνθετο πρόβλημα που απείλησε την ίδια την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ και την προσήλωσή τους σε διεκδικήσεις που είχαν αποκλειστικό στόχο να βρεθεί βιώσιμη λύση.

Ο λόγος είναι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που καλείται να νομοθετήσει όσα με αδιαπραγμάτευτο τρόπο ενέκρινε ο κόσμος της Ενημέρωσης για να προστατεύσει τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματά του.

Στο νέο τοπίο που θα σχηματιστεί, με το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ κάτω από την ίδια ασφαλιστική στέγη, οι Ενώσεις θα λειτουργήσουν αντιστοίχως ως κοινός για όλους και ανανεωμένος πυρήνας προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και υπεράσπισης της ποιότητας στην Ενημέρωση.

            ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

        ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Facebook Twitter