Ο γοητευτικός κυνισμός του Τσαν Γουκ Παρκ

9 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις σκληρές, κυνικές, αλλά και σφόδρα γοητευτικές ταινίες του πολυβραβευμένου Κορεάτη σκηνοθέτη Τσαν Γουκ Παρκ παρουσιάζει το Ταινιόραμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, από τη Δευτέρα 9 έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν». Δυο από τις λεγόμενες «ταινίες της εκδίκησης» και μια πρωτότυπη δημιουργία που ανανέωσε το σινεμά–βαμπίρ! Για πολλούς ο Παρκ είναι μια από τις πιο πρωτοπόρες εκφράσεις του σύγχρονου σινεμά.

   Δευτέρα 9/9, Old Boy (120’, 2003)

Ένας άντρας απάγεται και φυλακίζεται για δεκαπέντε χρόνια. Μετά την απελευθέρωση του ψάχνει τις εξηγήσεις όπως και τον απαγωγέα του, για να πάρει την εκδίκησή του μέσα σε πέντε μέρες. Αυτή η συγκλονιστική για την ωμότητα, τη βία αλλά και τη ανθρωπιά της ταινία αγαπήθηκε όσο καμία άλλη τη χρονιά εκείνη, ενώ έκανε γνωστό τον Παρκ παγκοσμίως. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Προβολές: 21.00, 23.00

Τρίτη 10/9, Τελευταία εκδίκηση (Sympathy for Mr. Vengeance, 129’, 2002)

Στη Σεούλ, ο Ρίου, εργάτης σε εργοστάσιο, θέλει να γιατρέψει την αδερφή του που πρέπει να κάνει άμεσα μεταμόσχευση νεφρού. Η απαγωγή ενός πλούσιου κοριτσιού γι’ αυτόν είναι μονόδρομος. Η πρώτη ταινία της περίφημης τριλογίας της εκδίκησης του Παρκ έχει γίνει ήδη καλτ ανάμεσα στους σινεφίλ.

Προβολές: 20.45, 23.00

Τετάρτη 11/9, Δίψα (Thirst, 133’, 2009)

Ύστερα από αποτυχημένο επιστημονικό πείραμα, ένας ιερέας μετατρέπεται σε βαμπίρ και εγκαταλείπει την ασκητική του ζωή. Αιματηρό θρίλερ στα όρια, βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Προβολές: 20.45, 23.00

Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης: Το έντυπο πρόγραμμα

Facebook Twitter