Ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς»

8 Δεκεμβρίου 2014

 

Στον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο αφιερώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ την τέταρτη  εκδήλωση της σειράς με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος), θα μιλήσουν για το έργο και την προσφορά του «Αγίου των φυλακισμένων», χάρη στον οποίον έχουν αποφυλακιστεί χιλιάδες άποροι κρατούμενοι, ο  δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης, ο φιλόλογος και θεολόγος Χρήστος Κούρτης και ο επιχειρηματίας, πρώην διεθνής πρωταθλητής ποδηλασίας, Θωμάς Τιμαμόπουλος.

Η σειρά εκδηλώσεων «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» αφορά πρόσωπα τα οποία με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπο της πόλης και, με μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, διαμόρφωσαν στοιχεία της δικής τους ταυτότητας. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στον κύκλο αυτό ο εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης και ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης.   

Facebook Twitter