“Νοτίως της Αμερικής” για δύο βράδια στο Ταινιόραμα

22 Ιουλίου 2013

Δύο ταινίες από το ελπιδοφόρο κινηματογραφικό πεδίο που αναπτύσσεται «Νοτίως της Αμερικής» δίνουν συνέχεια στο Ταινιόραμα στη Θεσσαλονίκη, που παρουσιάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν»:

Τρίτη 23 ΙουλίουBattle in Heaven (98’, 2005)

Η σκληρή μεξικανική ταινία του Κάρλος Ρεϊγάδας διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Καννών. Ο Μάρκος, σοφέρ στρατηγού στην πόλη του Μεξικού, νιώθει τύψεις γιατί απήγαγε με τη γυναίκα του ένα βρέφος το οποίο πέθανε. Εξομολογείται τα πάντα στην Άννα, την κόρη του στρατηγού, η οποία εκπορνεύεται για προσωπική ευχαρίστηση.

Προβολές: 21.00, 23.00

Τετάρτη 24 Ιουλίου, Leonera (113’, 2008)

Η Τζούλια ξυπνάει μέσα στο διαμέρισμά της, περικυκλωμένη από τα ματωμένα πτώματα του Ραμίρο και του Ναουέλ. Ο Ραμίρο ζει ακόμα, ο Ναουέλ είναι νεκρός. Ήταν και οι δυο ταυτόχρονα εραστές της Τζούλια, και ένας από τους δυο την έχει αφήσει έγκυο. Η Τζούλια μπαίνει σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα για μητέρες και εγκύους κρατούμενες. Τις πρώτες μέρες τις περνάει μοναχική και απόμακρη. Δυο καινούριοι χαρακτήρες μπαίνουν στην ζωή της. Η μία είναι η Μάρτα, μία κρατούμενη που μεγάλωσε δυο παιδιά μέσα στη φυλακή και που γίνεται οδηγός και σύμβουλός της. Η άλλη είναι η Σοφία, η μητέρα της Τζούλια, ένας αμφίσημος χαρακτήρας, την οποία η Τζούλια ξανασυναντά μετά από πολλά χρόνια. Η Σοφία προσπαθεί να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Βοηθά την κόρη της, προσλαμβάνοντας έναν καλό δικηγόρο, στέλνοντας της βρεφικά ρούχα και σιγά σιγά αποκαθιστά τη σχέση μαζί της. Η σκηνοθεσία είναι του Πάμπλο Τραπέρο.

Προβολές: 21.00, 23.00

 Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης: 

Το έντυπο πρόγραμμα 

Facebook Twitter