Νόμιμες κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στον “Αγγελιοφόρο”

6 Οκτωβρίου 2011

Νόμιμη κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η απεργία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι η εργοδοσία του Αγγελιοφόρου δεν εξάντλησε τις δυνατότητες να λάβει ηπιότερα μέτρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επικαλέστηκε ώστε να πραγματοποιήσει μαζικές απολύσεις. Η υποχρέωση για διαπραγματεύσεις και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τις απολύσεις αποτελεί, κατά τη δικαστική απόφαση, στοιχείο που προκύπτει από τη συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από οχτώ μήνες.
 
Με βάση την απόφαση αυτή, οι κινητοποιήσεις στον Αγγελιοφόρο συνεχίζονται. Νέα εικοσιτετράωρη απεργία αρχίζει αύριο, στις 16.00.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αισθάνεται δικαιωμένο για την πάγια τακτική του να εξαντλεί τα περιθώρια ειλικρινούς και καλόπιστου διαλόγου με τους εργοδότες. Η τακτική αυτή αποτέλεσε ένα από τα κρίσιμα επιχειρήματά του για την επιτυχή έκβαση της σημερινής δίκης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις που πραγματοποίησε και να ανοίξει κύκλο διαλόγου με την Ένωση και τους εργαζόμενους, ώστε να αναζητήσουν από κοινού λύσεις για την ανάπτυξη της εφημερίδας.  
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

 

Facebook Twitter