Νέες τεχνολογίες και Άτομα με αναπηρία – Σεμινάριο

5 Ιουνίου 2009
 
Σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου (workshop) που απευθύνεται σε φοιτητές δημοσιογραφίας, δημοσιογράφους και επαγγελματίες των ΜΜΕ, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις διαδικτυακές κοινότητες», που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στις 22 και 23 Ιουνίου 2009.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των μελών της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Αθηνάς Χατζούλη (Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Νατάσας Μποζίνη (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ) θα αφορά στον τρόπο που η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες κοινού οι οποίες λόγω κάποιας αναπηρίας είχαν αποκλειστεί από την ενημέρωση και την ψυχαγωγία να έχουν πρόσβαση σε αυτές. 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με ειδικούς συμβούλους και ομάδες παρατηρητών από τον χώρο της αναπηρίας, ώστε να διαμορφώσουν μια πλήρη εικόνα για το πώς πρέπει να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν και να παρουσιάζουν τα σχετικά θέματα στον Τύπο, τις οπτικοακουστικές παραγωγές, τα δελτία ειδήσεων και τα portals.  
Το workshop θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (23 Ιουνίου) από τις 12.00 έως τις 16.00.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν και τη φόρμα συμμετοχής (αναρτημένη στις ιστοσελίδες της ΠΟΕΣΥ (www.poesy.gr) και της ΕΣΗΕΜ-Θ, το ταχύτερο δυνατόν (τυπικά η προθεσμία λήγει στις 14 Ιουνίου), καθώς το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι αυξημένο και ο αριθμός των θέσεων περιορισμένος. Στις ίδιες ιστοσελίδες  υπάρχουν επίσης αναλυτικές πληροφορίες για τη δομή και το περιεχόμενο του σεμιναρίου.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Δομή και περιέχομενο σεμιναρίου
Φόρμα συμμετοχής
 
Facebook Twitter