Νέα θύματα της βιομηχανίας αγωγών

17 Σεπτεμβρίου 2009
 
Δημοσιογράφοι της περιφέρειας είναι τα νέα θύματα της βιομηχανίας αγωγών για προσβολή προσωπικότητας διά του Τύπου, η οποία έχει στηθεί και εξακολουθεί να ανθεί εξαιτίας του τυποκτόνου νόμου 1178/81.

Σε 3.200.000 ευρώ αποτιμούν τη συνολική αξία της τιμής και της προσωπικότητάς τους τα μέλη του ΔΣ της δευτεροβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου ΣΥΝ.Π.Ε.», τα οποία διεκδικούν και από τις δημοσιογράφους που υπογράφουν το δημοσίευμα.
Παρόμοιες πρακτικές στρέφονται ευθέως εναντίον της ίδιας της ελευθεροτυπίας επιχειρώντας να επιβάλουν ένα είδος προληπτικής λογοκρισίας στους δημοσιογράφους και να τους στερήσουν μια δυνατότητα σύμφυτη με το δημοσιογραφικό έργο: την άσκηση κριτικής. Έτσι, ενώ υποτίθεται πως αποστολή του συγκεκριμένου νόμου είναι να προστατεύει την τιμή και την προσωπικότητα πολιτών και δημοσίων προσώπων, η πράξη δείχνει πως βάσει αυτού επιχειρείται από ποικίλους «θιγόμενους» η φίμωση των δημοσιογράφων και μάλιστα με φόβητρο την ηθική και οικονομική εξόντωσή τους.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει επισημάνει με διαδοχικά υπομνήματα και παρεμβάσεις στην Πολιτεία ότι είναι επείγουσα ανάγκη να αλλάξει το σχετικό νομικό πλαίσιο και έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησής του.
 
Είναι σαφές ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον αγώνα των συναδέλφων να αντιμετωπίσουν αυτήν την επιχείρηση οικονομικής και επαγγελματικής εξόντωσής τους.  
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter