Νέα σαρανταοκτάωρη απεργία στα Μέσα του Γ. Χλώρου στην Καβάλα

13 Νοεμβρίου 2013

Νέα σαρανταοκτάωρη απεργία προκηρύσσει η ΕΣΗΕΜ-Θ στα μέσα του Γ. Χλώρου στην Καβάλα αντιδρώντας στην επιχείρηση εξόντωσης των εργαζομένων που εξωθεί στα άκρα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Εκδικητικές απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημιώσεων, οφειλές δεδουλευμένων από τον Δεκέμβριο του 2012 καθώς και επιδομάτων περασμένων ετών, απόλυτη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και υπονόμευση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμη και παρακράτηση στοιχείων ώστε να μην πάρουν οι απολυμένοι επίδομα ανεργίας, είναι η «συνταγή» που επέλεξε ο Γ. Χλώρος, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί –υποτίθεται– τις ιδέες της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης. 

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για τους παραπάνω λόγους  κηρύσσει 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Sevensport» από τις 11.00 της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου έως τις 11.00 του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου.

            Καλούμε την εργοδοσία:

  • Να ανακαλέσει τις εκδικητικού χαρακτήρα και παράνομες απολύσεις δημοσιογράφων.
  • Να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους και στο εξής να είναι συνεπής στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
  • Να εγκαταλείψει τις προσπάθειες να υποστηρίξει με προσχηματικά νομιμοφανή μέσα την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
  • Να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, τους οποίους περιφρονεί και κατάφωρα παραβιάζει.

Καλούμε επίσης τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν το θέμα και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Γ. Χλώρου.

 

Facebook Twitter