ΝΕΑ ΜΕΣΑ – Αίθουσες Σύνταξης από το Μέλλον

20 Σεπτεμβρίου 2010
 
Κύκλο σεμιναρίων, εργαστηρίων, διαλέξεων και άλλων δραστηριοτήτων με γενικό τίτλο «Νέα Μέσα – Αίθουσες Σύνταξης από το Μέλλον» προετοιμάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Η εναρκτήρια εκδήλωση, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, θα είναι ένα ολοήμερο εργαστήριο του αμερικανού αναλυτή και εκπαιδευτή διαδικτυακών επικοινωνιών Eric Schwartzman, με αντικείμενο τα SocialMedia/Κοινωνικά Δίκτυα.

Το εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (10.00-17.00).
Μπορούν να συμμετάσχουν 40 δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας και να έχουν μαζί τους τον προσωπικό φορητό υπολογιστή τους με σύνδεση στο διαδίκτυο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο seminars@morfotiko.gr  μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Τη λήξη του κύκλου, στις 11-12 Δεκεμβρίου, σηματοδοτεί διήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δημοσιογράφων με θέμα «Πνευματικά δικαιώματα στο ψηφιακό περιβάλλον: τι αναλογεί στους δημοσιογράφους».
 
Στις δραστηριότητες του ίδιου κύκλου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:
  • Διάλεξη της Μεγκ Πίκαρντ, επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης Νέων Μέσων και Κοινωνικής Δικτύωσης της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.
 
  • Διάλεξη του Μπερνάρ Πουλέ, δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου Το Τέλος των Εφημερίδων και το Μέλλον της Ενημέρωσης. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.
 
  • Εφαρμοσμένα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 12 ωρών από τον δημοσιογράφο Αντρέα Παναγόπουλο με θέμα: «Μια αίθουσα σύνταξης στον υπολογιστή μου».
 
  • Διαλέξεις από την Ευγενία Σιαπέρα, λέκτορα του τμήματος Δημοσιογραφίας και  ΜΜΕ στο ΑΠΘ, με θέματα τον τρόπο που άλλαξαν την Ενημέρωση τα Νέα Μέσα και την οικονομική βιωσιμότητα της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.
 
  • Συναντήσεις με δημοσιογράφους που διαχειρίζονται διαδικτυακά ΜΜΕ στη Βόρεια Ελλάδα.
 
  • Ενημερωτικές συναντήσεις με φοιτητές και σπουδαστές δημοσιογραφίας στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος, στην οποία θα διαμορφωθεί μικρής κλίμακας εκθεσιακό περιβάλλον με συγκεντρωμένες πληροφορίες για τα Νέα Μέσα.
 
 
Πλήρες πρόγραμμα του κύκλου δραστηριοτήτων για τα Νέα Μέσα και το περιεχόμενο των σεμιναρίων αναλυτικά θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter