ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: PRESS_22 Διηγήματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Δημοσιογραφία

19 Δεκεμβρίου 2022

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ με τίτλο, PRESS_22 Διηγήματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Δημοσιογραφία.

Δεκατρείς πεζογράφοι από τη Μακεδονία και τη Θράκη συμμετέχουν με ένα διήγημα που έχει σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός και τη σύνδεσή του με τη δημοσιογραφία.

Οι περιοχές που η Ιστορία τέμνεται με τη δημοσιογραφία είναι σταθερό σημείο αναφοράς για το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και τις πρωτοβουλίες του.

Η μυθοπλασία ήταν το εργαλείο που επιλέξαμε ώστε να φωτίσουμε μια εμβληματική τέτοια τομή με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η έκδοση είναι ένα αποτύπωμα της συμμετοχής μας στη μνήμη αυτής της τραυματικής ιστορικής περιόδου. Παράλληλα, σε συνάρτηση με την ανάλογη περυσινή έκδοση με διηγήματα για την Επανάσταση του 1821, συγκροτείται σταδιακά ένα σώμα πεζογραφικής ύλης που αποτυπώνει το βλέμμα λογοτεχνών της Μακεδονίας και της Θράκης στην ιστορική διάσταση της δημοσιογραφίας.

Στην έκδοση συμμετέχουν με διηγήματά τους:

Κυριάκος Αθανασιάδης, Διαμαντής Αξιώτης, Κυριάκος Γιαλένιος, Γιώργος Γκόζης, Ισίδωρος Ζουργός, Κατερίνα Καριζώνη, Δώρα Κασκάλη, Ηλίας Κουτσούκος, Σωτηρία Μαραγκοζάκη, Ξενοφών Μαυραγάνης, Σοφία Νικολαΐδου, Μανόλης Ξεξάκης, Σάκης Σερέφας

Η έκδοση διατίθεται από βιβλιοπωλεία.

Facebook Twitter