Νέα διοίκηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

17 Μαΐου 2013

 

Νέα διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), του θεσμικού φορέα που εκπροσωπεί περισσότερους από 300.000 δημοσιογράφους σε όλη την Ευρώπη, εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από τις 13 ως τις 15 Μαΐου στην πόλη του Βελγίου Verviers.

Την προεδρία της ΕΟΔ για την επόμενη τριετία ανέλαβε ο Δανός Mogens Blicher Bjerregård. Στη θέση της αντιπροέδρου εξελέγη η Nadezda Azhgikhina από τη Ρωσία.  

Πρώτος σε αριθμό ψήφων μεταξύ των εφτά μελών της νέας διοίκησης (101 από τους 139 ψήφους) εξελέγη ο υποψήφιος που είχε υποδείξει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννης Κοτσιφός. Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώνεται  ο ενισχυμένος ρόλος της Ένωσης στο ευρωπαϊκό πεδίο, τον οποίο υποστήριξε εκλεγόμενος επί τρεις συνεχόμενες θητείες στη διοίκηση του ευρωπαϊκού οργάνου ο από το 2008 πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μ. Βοϊτσίδης. 

Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΔ συμμετέχουν επίσης (κατά σειρά εκλογής): Daniela Stigliano (Ιταλία), Andreas Bittner (Γερμανία), Barry White (Βρετανία), Urs Thalmann (Ελβετία), Paco Audije (Ισπανία), Agnieskza Romaszewska (Πολωνία).

Με μεγάλη θέρμη ευχαρίστησε η Γενική Συνέλευση τον απερχόμενο Πρόεδρο  Arne König (Σουηδία), τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Philippe Leruth (Βέλγιο) και όλα τα μέλη της ως τώρα διοίκησης για τις υπηρεσίες τους στην ΕΟΔ.

Το σύνολο των ψηφισμάτων που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση της ΕΟΔ στη Verviers (μεταξύ αυτών και το υποστηριζόμενο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών για τις συνθήκες άσκησης της δημοσιογραφίας, ιδιαίτερα σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΟΔ.

 

 

Facebook Twitter