Να προστατευθεί η Ενημέρωση με σχολαστική τήρηση μέτρων στα ΜΜΕ

13 Νοεμβρίου 2020

Η εκρηκτική πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα απειλεί και την Ενημέρωση, όπως προκύπτει από την εμφάνιση ανησυχητικού αριθμού κρουσμάτων σε δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί εντατικά την εξέλιξη αυτής της δυναμικής και γεμάτης ανατροπές κατάστασης, και με δεδομένη την αγωνία της και την πεποίθησή της ότι η Ενημέρωση πρέπει οπωσδήποτε να κρατηθεί όρθια, επαναλαμβάνει την έκκλησή της στις διοικήσεις όλων των ΜΜΕ να εφαρμόζουν με απόλυτη σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για τους εργασιακούς χώρους και να απευθύνονται σε αυτόν για τη διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν τον covid-19.

Η εφαρμογή  τηλεργασίας, η κατανομή του απασχολούμενου με φυσική παρουσία δυναμικού σε ομάδες με τρόπο που θα περιορίζει τις πιθανότητες διάδοσης του ιού, η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων εργασίας, ο περιορισμός των προγραμμάτων (στην περίπτωση ραδιοτηλεοπτικών Μέσων) αναλόγως των συνθηκών που επιβάλλει η ασφάλεια των εργαζομένων, είναι μεταξύ των μέτρων που οι διοικήσεις όλων των Μέσων πρέπει να εφαρμόσουν με τον πιο επίμονο τρόπο.

Η τακτική, ανά εβδομάδα, διενέργεια τεστ στο σύνολο των εργαζομένων κάθε Μέσου είναι αναντικατάστατο μέτρο προστασίας, και οι διοικήσεις των ΜΜΕ πρέπει να το εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο.

Εξίσου σχολαστικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας οφείλουν να είναι όλοι οι συνάδελφοι: η ευθύνη τους έναντι του κοινωνικού συνόλου είναι αυξημένη, καθώς είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ενημέρωσής του, η οποία πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεχιστεί.

Facebook Twitter