Μήνυμα υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων η Πρωτομαγιά

30 Απριλίου 2014

 

Μήνυμα αντίστασης στέλνουν οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά σε όσους επιχειρούν να εξαντλήσουν τα όρια της εξουσίας τους για να εξαφανίσουν εργασιακά δικαιώματα.

Οι δημοσιογράφοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των εργαζομένων στην Ελλάδα και με αίσθημα ευθύνης έναντι όλων των πρωτοπόρων που έδωσαν σκληρές μάχες και θυσιάστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν υποχρέωση να μεταφέρουν και να ενισχύσουν τη φωνή κάθε εργαζομένου με αφορμή την Πρωτομαγιά.

Βρίσκονται άλλωστε οι ίδιοι μεταξύ των πιο σκληρά πληττόμενων από την κρίση και την πολιτική της αντιμετώπισής της: όχι μόνο επειδή έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχουν απορρυθμιστεί πλήρως οι εργασιακές σχέσεις, αλλά και επειδή εξαιτίας της κρίσης και της διαχείρισής της απειλείται ολοένα περισσότερο η αξιοπιστία της ενημέρωσης που υπηρετούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις, τιμώντας την Πρωτομαγιά, και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, τα εργασιακά δικαιώματα.

 

Facebook Twitter