“Μίνι-ασφαλιστικό”

16 Νοεμβρίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του λεγόμενου «μίνι-ασφαλιστικού» νομοσχεδίου, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση την αμετακίνητη θέση του κλάδου υπέρ της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και του αυτοδιοίκητου των επικουρικών μας Ταμείων.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει τις κυβερνητικές επιλογές, με τις οποίες μέσω διατάξεων του νομοσχεδίου γίνονται εκπτώσεις σε θεσμικά ζητήματα προς όφελος της εργοδοσίας και επιχειρούνται επαχθείς αλλαγές στο καθεστώς εργασίας συναδέλφων, με απροσδιόριστες συνέπειες για το εργασιακό τους μέλλον.
 
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. θεωρεί απαράδεκτες και απαιτεί να ανακληθούν άμεσα οι διατάξεις που αφορούν:
-Χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ εργοδοτών (εξόφληση οφειλών σε 96 δόσεις κτλ.)
-Υπονόμευση των οικονομικών πόρων των Ταμείων μας.
-Υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με διεύρυνση της χρήσης Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών και με ταυτόχρονη απαλλαγή επιχειρήσεων από καταβολή εργοδοτικών ειδφορών.
 
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. απαιτεί σταθερή εργασία για όλους τους συναδέλφους με πλήρη κοινωνικό-ασφαλιστικά δικαιώματα, και για τον λόγο αυτόν προτείνει να θεσπισθούν:
-Ασφαλιστική κάλυψη των δημοσιογράφων με μισθούς, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υπολείπονται των Σ.Σ.Ε. που ισχύουν και των οποίων η εφαρμογή να ελέγχεται και από τα Ταμεία.
-Ασφάλιση με βάση τουλάχιστον τις αποδοχές της Σ.Σ.Ε. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.), για όσους εργάζονται σε εκδόσεις του Σαββατοκύριακου, έχουν ήδη προϋπηρεσία στο Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. και επιλέγουν συνέχιση της ασφάλισής τους σ’ αυτό, για λόγους διαδοχικής ασφάλισης.
-Αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου κύησης και λοχείας ως προϋπηρεσίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
-Καθιέρωση ασφαλιστικής ενημερότητας (από Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ., Τ.Α.Ι.Σ.Υ.Τ. και Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) προκειμένου να έχουν δικαίωμα τα Μ.Μ.Ε. για τη δημοσίευση και μετάδοση κρατικών διαφημίσεων.
 
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter