Μια αίθουσα σύνταξης στον υπολογιστή μου – Ολοκλήρωση Α’ μέρους

17 Οκτωβρίου 2010

 

Πρακτικές συμβουλές, χρήσιμα εργαλεία και δοκιμασμένες λύσεις για όσους θέλουν να αξιοποιούν τις πιο προωθημένες δυνατότητες του διαδικτύου αναπτύχθηκαν το Σαββατοκύριακο σε σεμινάριο–εργαστήριο για τα Νέα Μέσα, που πραγματοποιήθηκε στο Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Οι πενήντα συμμετέχοντες (δημοσιογράφοι, φοιτητές και στελέχη φορέων) παρακολούθησαν τον εισηγητή Αντρέα Παναγόπουλο, δημοσιογράφο, ο οποίος ανέλυσε την οργάνωση μιας «εικονικής Αίθουσας Σύνταξης στον υπολογιστή μου».

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν πιλοτικά ρεπορτάζ και εμβόλιμες συζητήσεις σχετικά με τα νέα δεδομένα της Δημοσιογραφίας, τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, την ταχύτητα στην επεξεργασία των ειδήσεων, τα διαφημιστικά έσοδα και τον έλεγχο της εγκυρότητας των πηγών ενημέρωσης.

Το τετραήμερο εργαστήριο θα συνεχιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 23-24 Οκτωβρίου, με έμφαση στα ζητήματα της λειτουργίας της εικονικής αίθουσας σύνταξης.

 

Η οικονομική βιωσιμότητα

Οι εκδηλώσεις του «NEW MEDIA – Αίθουσες Σύνταξης από το Μέλλον» συνεχίζονται την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 π.μ. με τη διάλεξη της Ευγενίας Σιαπέρα, λέκτορα στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ με θέμα «Οικονομική βιωσιμότητα της διαδικτυακής δημοσιογραφίας».

 

Ο Αντρέας Παναγόπουλος είναι δημοσιογράφος. Είναι χρήστης του διαδικτύου από το 1990 και έχει το ιστολόγιο «ΑΝεμος» από το 2003. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στην online έκδοση enet.gr της Ελευθεροτυπίας και διδάσκει σε σεμινάρια για τα Νέα Μέσα συνεργαζόμενος με το Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και το Ινστιτούτο Περιφερειακού Τύπου.

 

 

Facebook Twitter