«Μια εκπληκτική πρωτοβουλία»

4 Νοεμβρίου 2005
 
Δημοσιογραφική έρευνα με θέμα «Κεντρική Μακεδονία: Τα βήματα για την ενιαία τουριστική προβολή» παρέδωσε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο. Την έρευνα διενήργησε ομάδα εργασίας μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τονίστηκε στον υπουργό, με την ανεξάρτητη αυτή έρευνα, η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. υπηρετεί τον καταστατικό της στόχο για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης, χωρίς να διεκδικεί ρόλο συμβούλου και χωρίς να επιχειρεί την υποκατάσταση οποιουδήποτε αρμοδίου.  
Στον υπουργό επίσης επιδόθηκε υπόμνημα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στο οποίο –εκτός των πορισμάτων της έρευνας- περιγράφονται οι σχεδιασμοί της Ένωσης για τη δημιουργία ενός Κέντρου φιλοξενίας, υποδοχής και εργασίας για τους ξένους δημοσιογράφους στη Λαγόμανδρα της Σιθωνίας και για το Ευρωπαϊκό Δημοσιογραφικό Χωριό Σαμοθράκης, που βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης.
Ο κ. Αβραμόπουλος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην παρουσίαση της έρευνας τονίζοντας:
«Είναι μία εκπληκτική πρωτοβουλία. Τα ευρήματα της έρευνας είναι εξαιρετικά χρήσιμα τώρα που διαμορφώνεται η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό. Ήταν για μένα έκπληξη. Ιδίως γιατί οι λειτουργοί του Τύπου επέδειξαν μοναδική ευαισθησία για τον τόπο τους. Θα δώσω εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου να μελετήσουν τις προτάσεις σας και θα έχετε την επίσημη απάντησή μου. Τέτοια παραδείγματα καταδεικνύουν τη σημαντικότατη συμβολή που μπορεί να έχουν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας στην κοινωνία και ευρύτερα στην πρόοδο της χώρας».
Στη συνάντηση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Τσιότρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος της HELEXPO Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
Η παρουσίαση της έρευνας θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα οργανωθεί από κοινού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 
 

 

Facebook Twitter