Μια ακόμη άνανδρη επίθεση σε άνθρωπο του Τύπου

4 Σεπτεμβρίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση εναντίον του συναδέλφου, αθλητικού συντάκτη και μέλους του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ Άρη Ασβεστά.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών, ο συνάδελφος δέχθηκε επίθεση, μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής του, τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/9 2012 σε ενέδρα, που είχαν στήσει, έξω από την κατοικία του δύο «φουσκωτοί» μπράβοι, τον τραυματίσουν στο πρόσωπο και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα.

Επισημαίνεται ότι ο Άρης Ασβεστάς έχει αρθρογραφήσει και ερευνήσει εκτεταμένα το θέμα των «στημένων» παιχνιδιών του ποδοσφαίρου και ότι τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη αθλητικοί συντάκτες έχουν δεχθεί άνανδρες επιθέσεις με στόχο τη φίμωσή τους. Και μόλις πριν από λίγες ημέρες ο βάναυσα κακοποιημένος και με βαριά αναπηρία συνάδελφος Μανώλης Κυπραίος δέχτηκε απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας.

Είναι προφανές, πως οι ελεύθερες φωνές και απόψεις και τα σχόλια ενοχλούν και κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τις φιμώσουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τέτοιες ενέργειες, δυναμώνουν όχι μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο που τις καταδικάζει σύσσωμος, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες.

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στην πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ να αποδυθεί –με τη συνεργασία και των άλλων Ενώσεων του Τύπου- σε αγώνα για την εξάλειψη παρομοίων φαινομένων και καλεί για άλλη μια φορά την Πολιτεία να διαλευκάνει, επιτέλους, τις επιθέσεις και να παραδώσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

Facebook Twitter