Με τον Νόμο όπου βολεύει ο εκδότης της Εβδόμης

5 Αυγούστου 2013

Όλο και πιο ελαστική γίνεται η αντίληψη του εκδότη της εφημερίδας Εβδόμη της Καβάλας, Γ. Χλώρου, για τη νομιμότητα: Από τη μία σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα της απόλυσης με προειδοποίηση για να διώξει ακόμη τέσσερις δημοσιογράφους από την εφημερίδα-φάντασμα που διάλεξε να εκδίδει. Από την άλλη δεν πληρώνει αποζημιώσεις σε όσους έχει ήδη απολύσει και αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση δικαστηρίου που επιβάλλει να καταβάλει αμέσως δεδουλευμένα πολλών μηνών που οφείλει.

     Με την ίδια ελαστική αντίληψη, άλλωστε, προσεγγίζει την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας: Δημοσίως την απαιτεί με πάθος από άλλους, ιδιωτικώς όμως δεν διστάζει να οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους που επί χρόνια στήριξαν με την εργασία τους το κοινωνικό  πρόσωπο των Μέσων Ενημέρωσης που ο Γ.  Χλώρος κατέχει. 

     Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καθιστά σαφές στον Γ. Χλώρο ότι θα ανταποκριθεί απολύτως στις εκκλήσεις του για κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, υπερασπιζόμενο μέχρις εσχάτων, με κάθε τρόπο που διαθέτει, τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του, τα οποία ο ίδιος καταπατά καθημερινά, περιφρονώντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων, κάθε έννοια δικαίου και ηθικής κι εντέλει το ελληνικό κράτος και τους θεσμούς του.

Facebook Twitter